mandag den 19. december 2011

Anden & Teologerne!

Præster spiser også mad - Rigtig lækker mad .. tre retters feinsmecker menu. En flok unge teologer er klar til at revolutionere folkekirken.. Det var da i hvert fald min konklusion efter jeg havde lavet mad til deres afslutningsbal i fredags :o) Ja altså okay.. det skal jeg ikke kunne sige helt bestemt, men det var en hyggelig aften - også for mig og min hjælper i køkkenet. Den gode stemning fra festlokalet kunne vi mærke helt ud i køkkenet, og det var nu meget rart. 

Opskrift til 4 cov.

Forret: 



Torsk, tigerrejer, sorte bønner, mandel, hvidløg 

Torsk - Sorte bønner - Mandler - Hvidløg - Blomkål - Granatæble  

Skinstegt torsk og stegte tigerrejer på bund af sorte bønner, små sprøde buketter af blomkål, ristede mandler og brændte hvidløg, dekorede sort og hvid sesam samt frisk frissé og dild. 

Hemmeligheden om de sorte bønner skal du lige have inden du trykker dig videre til forretten: De skal koges længe før de skal spises, så de kan stå og trække i kogelagen.. der kommer alt smagen nemlig fra. 10-12 timer vil de gerne stå i lagen og hygge, inden de er klar til at berige din ret og imponere dine gæster. "Hvordan bliver dine bønner så smagsfulde" vil de nok sige.   

Se opskriften på indlægget "selskabet ved siden af" - se nedenståene link.

Jeg har dog lavet små justeringer. Kulmulen er skiftet ud med en torsk. Rucola er blevet til frissé salat. Og ellers er det helt det samme.  

http://larskok-buccella.blogspot.com/2011/11/selskabet-ved-siden-af.html

Hovedret:

and, jordskokker, blå kartofler, shitaki svampe

Andebryst - Grønne linser - Blå kartofler - Jordskokker - Kastanjer - Chorizo

Rosastegt andebryst anrettet på grønne linser, serveret med skovbryn af karameliseret jordskokker, blå kartofler, ristet chorizo og kastanjer.

Ingredienser:

2 stk. Andebryst
100 gram Grønne linser
1 bdt. bredbladet persille
350 gram Jordskokker
300 gram Blå kartofler
1 håndfuld Shitaki svampe
100 gram Kastanjer
100 gram chorizo
Balsamico glace
Frisk timian
Frisk kørvel


Fremgangsmåde:

1) Andebrysterne ridses i fedtet og steges på fedtsiden. Læg kødet på en kold pande og tænd på mellemhøj varme. Når fedtet er sprødt vendes kødet kort på den anden side og steges færdig i ovnen.

2) Linserne koges i letsaltet vand. Kogetid ca 20 minutter. Tilsæt evt. lidt grønsagsboullion. Inden servering blandes linserne med hakket persille.

3) Jordskokker skylles grundig. Bages med smør og honning i ovn ved 235 grader, intil de er lækre og sprøde. Det er vigtig at vende jordskokkerne lidt undervejs. 

4) Blå kartofler skylles og steges i ovnen med oliven olie, salt og peber. 185 grader indtil de er møre. 

5) Kastanjer hakkes i grove stykker og ristes på en tør pande, indtil de får lidt farve.   

6) Svampene deles i 2-3 stykker og sauteres på en pande med olie. Krydres med salt og peber, og evt mørk balsamico. 

7) Chorizopølsen skæres i tern a ½ x ½ cm. Ristes på en meget varm pande. Tilsæt evt. lidt oliven olie som senere kan bruges til at blande i linserne. 

Nu skal vi anrette.. Dippe dip! tallerken eller fad.. ? Det er op til dig.  Linser i bunden, Anden i midten, Jordskokker, blå kartofler, shitaki, rundt omkring. Pimp anretningen op med chorizo, kastanjer, timian og kørvel. Uha da .. Det er da rigtig flot det der! 


Dessert:


Brownie, æblepuré, passionfrugts sirup

Chokolade 60 % - Æbler - passionsfrugt - Ananas  

Intens konfekt brownie med æblepuré, frisk ananas og passionsfrugt sirup.


Ingredienser:

Brownie opskrift til 6-8 personer
Brownie:
350 gram Mørk chokolade 60 %
200 gram Smør
3-4 stk Æg (efter størrelse)
250 gram Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
50 gram Mel
Valnødder
6 stk. Tørrede figner
6  stk. Dadler

Æblepuré:
3 stk. Æbler
100 gram Sukker
½ stk. Citron

Passionsfrugt sirup & Ananas:
½ stk. Ananas
3 stk. Passionsfrugt
90 gram Sukker
Citronmelisse
Valnødder

Fremgangsmåde:

Brownie:

1) Chokolade og smør smeltes over vandbad.

2) Æg, sukker og vanilje piskes til en luftig hvid masse.

3) Chokolade og æggemassen vendes forsigtig sammen.

4) Mel sigtes og vendes i dejen. Hakket figner og dadler samt valnødder vendes til sidst i dejen. 

5) Hældes en en form med bagepapir og bages ved 160 grader ca 20-30 minutter. Brownien skal stilles på køl et par timer inden den kan skæres ud. 

Detter er virkelig en intens Chokolade oplevelse af en brownie... så den skal spises i små stykker.. og helst direkte fra køleskabet.  

Skal opbevares på køl.   

Æblepuré:

1) Æblerne befries for kernehus og kommes i en gryde med sukker og citronsaft. Koges møre og blendes til en glat puré.

Kan laves både med og uden skræl på æblerne. Hvis man ikke skræller æblerne er det bare vigtig at blende puréen helt glat, ellers kommer man til at kunne mærke skrællerne i massen.

Passionsfrugt sirup & Ananas:

1) Passionfrugterne halveres og "kødet" skrabes ud i en gryde. Tilsæt 1 dl. vand og 90 gram sukker. Lad det simre 5-8 minutter. Indtil det bliver en lækker sirup.

Et lækkert stykke brownie serveres med æblepuré, frisk ananas og passionsfrugtsirup. Pynt op med lidt citronmelisse og ristede valnødder.



En helt god 3-retters menu. Det kunne være menuen til jeres næste fest :-)  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar