fredag den 28. oktober 2011

Banoffie pie - yummi yummi.

Jeg har længe gået og tænkt "nu må jeg snart få lavet den banoffie pie"( Banan og toffie er blevet til banoffie) En klassisk amerikansk, utrolig lækker, kage. Som jeg var blevet lidt smålun på ;o) Og det er jeg stadigvæk. Jeg har med inspiration i den klassiske opskrift... -dem er der mange af, skal jeg lige sige. Men ud fra den, har jeg lavet min egen opskrift.  Den er simpel og enkel, men jeg kunne godt forestille mig, at den blev omfortolket i mit lille laboratorie på et senere tidspunkt. Hvis det bliver en succes skal jeg nok skrive om det her på bloggen. Hvis det bliver noget skidt kommer der bare en lille fodnote ;o) 

Så nu laver jeg banoffie pie! ....  ... 



Den kondeserede mælk.. på dåse... et lækkert produkt .. skal koge i 3 timer! Så du tager en gryde, sætter dåsen i gryden,- ja hele dåsen, og så skal den dækkes med vand.. rigelig vand. Tænd op under gryden. Når det koger skal uret sættes til 3 timer... eller 180 minutter om man vil. Ja det er noget tid, men det stemmer.

Dåsen må ikke åbnes før den er kølet af. Vent minimum 1 time med at åbne. Ellers kommer der karamel over hele køkkenet. Trust me.. you don't wanna try ;o)    

 ... ... dippedip. .. bombom

traladumdidej..

Ingredienser:

Bund:
Æg 2 stk.
Sukker 135 gram
Smør 50 gram
Mandler 75 gram
Hvid chokolade 30 gram 
Vanillesukker ½ tsk.
Mel 60 gram.

Oven på den bagte bund:
Kondeseret mælk 1 ds.
Bananer 2-3 stk.
Piskefløde 2½ dl.
Kalua (kaffelikør)
Hvid chokolade 40 gram
Mørk chokolade 60% (til pynt)
Mynte eller citronmelisse (til pynt)  

1) Først skal bunden bages. Æg piskes hvide med sukker og vanille sukker. 
2) Smør smeltes og røres i. 
3) Hvid chokolade og mandler blendes og vendes i dejen.
4) Mel vendes i. Smør en springform og hæld dejen i.
5) Bages ved 185 grader ca 20 min. Eller bare til den er færdig.

Man kan med fordel dryppe lidt kalua ud over kagebunden, det giver en lidt mere svampet bund. Jeg synes det er meget lækkert.

6) Når bunden er klar smøres karamellen på i det ønskede lag. Al karamellen skal nok ikke bruges, men resten kan holde sig i køleskabet et par uger.
7) Bananer i skiver lægges på.
8) Pisket fløde vendes med smeltet hvid chokolade og lidt kalua.
9) Toppen pyntes med revet mørk chokolade og grønne kviste.  

Så er der serveret.. Banoffie pie 


  

torsdag den 27. oktober 2011

"Albondigas" - Spanske kødboller i aromatisk tomatsauce -

Vi havde besøg af Inge Marie og Ulrik her til aften.. og deres søde datter Emilie :o) Og så var det at jeg tænkte det var tid til spanske kødboller.. som jeg må sige er en af mine favoritter. Hemmeligheden er det spanske krydderi pimenton, Her hjemme kan man få røget paprika i de fleste supermarkeder. Det er "næsten" det sammen, men den spanske udgave fås både i sød og stærk variant og er noget mere rafineret i smagen. Så hvis du ønsker den "originale" skal du i specialbutikker eller prøve at finde det på nettet.

Albóndigas

Ingredienser:     
Opskrift til 4 voksne og 2 børn -

Kødbollerne
Hakket kalv/svin 500 gram
æg 2 stk.
mælk 1 dl.
mel 100 gram (hvis du ligger inde med daggammel brød er det rigtig godt at bruge)
soltørrede tomater 2 spsk.
løg 1stk. (stort)
hvidløg 5 fed.
Pimenton (røget paprika) - du kan også købe den af mig :-) Den Originale
Ristede Pinjekerner 1 spsk.
Hel spidskommen (ristede) bare lige en lille smule

hakket tomat 3 ds
løg 1 stk
hvidløg 5 fed
sherryeddike 2 spsk.
laurbærblade 3 stk.
peberfrugter 1 stk.

Kartofler 1 kg.
Frisk Rosmarin
Olivenolie

Babysalat
Grønne ærter (frosne er fint)
Sukkerærter

1) Kødet blandes med fintsnittet løg, hvidløg og soltørrede tomater samt ristede pinjekerner.

2) Bland det derefter med æg, mælk, mel, pimenton, spidskommen, salt og peber. Lad farsen hvile min. 30 min. Justér evt med pimenton, salt og peber. Form farsen til kødboller. Læg dem på en bageplade, hæld lidt olivenolie på toppen og krydr med ekstra pimenton.

3) Så skal tomatsaucen igang. Grofthakket løg og hvidløg sauteres i oliven olie. Tilsæt sherryEddike og reducer en smule.

4) Hakket tomat kommes i gryde sammen med laurbærblade. Lad det simre gerne 30 min eller mere :o)
Tilsæt lidt pimenton og snittede peberfrugter 10 min før saucen er færdig.  

5) Kartoflerne skylles og skæres i passende stykker. Oliven olie, frisk rosmarin samt salt og peber blandes med kartoflerne. Steges i ovnen ved 220 grader ind til de er lækre og sprøde.

6) Salat skylles og blandes med ærter og fintsnittede sukkerærter.

Velbekomme - Dette er et kongemåltid!

lørdag den 22. oktober 2011

Æble-Blåbær Marmelade

Så er det da lige blevet weekend.... Det er da meget lækkert! Det første programpunkt byder på hygge hos Familien Diemers på peter skrams gade, onkel HK kommer også og spiser med.. og han tager rødvin med :o) Jo det bliver skam rigtig hyggeligt. Men inden der går for meget vin i den vil jeg lige skyde weekenden i gang med en lækker æble-Blåbærmarmelade.. Der ligger nogle æbler på køkkenbordet som trænger til at blive brugt... samt lidt blåbær i fryseren fra i sommer, så inden det skrider så skal de da lige konserveres på glas ;o)
Jeg havde sønnike med i køkkenet i dag..



Hov Hov kammerat!!

Ja okay så slikker vi gryden...
Ingredienser:
Æbler 5 stk.
Blåbær 125 gram.
Sukker 125 gram.
Atamon
Vanilla 1/4 stk.

Fremgangsmåde:
1) Æblerne skrælles og kærnehus fjernes.
2) Puttes i en gryde med blåbær, sukker og vanilla.
3) Tænd blusset på lidt over middel varme - koge koge koge indtil æblerne er helt møre. 
4) Nu skal det bare blendes lidt med en stavblender. Tilsæt atamon til sidst.
5) Marmeladeglassene skoldes, marmelade hældes på glas og vupti... en utrolig lækker marmelade
til ostemaden som ikke er for sød.

onsdag den 19. oktober 2011

Lækre citrusfrugter til salater mm.

Når man leger med citrusfrugter kan man nemt slippe for den bitre smag som den hvide hinde let giver.
Hvis man skræller dem på denne måde (se billede) bliver de helt frigjort for alle hinder.
Foto: Søren Kjeldgaard

Med en skarp kniv skæres top og bund af. Nu kan frugten stå lige på skærebrættet. Så skæres skrællen væk så tyndt som muligt men uden at der sidder mere af den hvide hinde på frugten.

Når alt skrællen er væk, tages frugten i hånden og der skæres, med en skrap kniv, mellem de hvide linjer som ses, ind mod midten af frugten, og så får man de lækreste appelsinfileter.
Resten af frugten kan presses og juicen bruges til dressing, saucer dip mm. 

Det sammen gælder for Lime, Grape, Citroner, Appelsiner.  

tirsdag den 18. oktober 2011

Butternutsquashsuppe - Polenta - Ristede Tomater.

Denne lækre suppe er lige til efterårvejret! Dejlig rund og let sødme fra butternutsquash. Jeg lavede en ordenlig portion så kan der nemlig lige komme lidt til fryseren, så har vi til en gang lækker og hurtig aftensmad en dag hvor energiniveau ikke er så højt.



Ingredienser:

Butternutsquask 1 stk. (skrælles spises gerne)
CitauerLøg 2-3 stk.
Hvidløg 10 fed.
Gulerødder 4 stk. (mellemstore - skrælles hvis nødvendig)
Kartofler 100 gram (skrælles hvis nødvendig)
Olivenolie
Hvidvin 1 dl.
Hel Spidskommen (Ristes på tør pande)

Polentagryn 100 gram
Hakket tomater 1 ds
Chili
Timian
Røget paprika

Tomater
Grahamsmel
Salt &Peber

Fremgangsmåde:

Suppen:
1) Alle grøntsagerne ordnes og snittes groft.  
2) Sauteres i Olivenolie
3) Hvidvin tilsættes.
4) Put lidt spidskommen i gryden :o) smag dig lidt frem
5) Vand tilsættes så grøntsagerne lige knap er dækket. Koges (under låg) til det er mørt og blendes til pure.
    Tilsæt evt. mere vand hvis suppen er for tyk.
    Smag til med salt og peber. evt mere spidskommen.

 Polenta:

Jeg brugte en instent polenta som kun skulle koge 2 minutter. Ellers skal det simre 30 minutter under konstant omrøring. Men smagen er den samme.. så brug da den hurtige model ;o)  

1) 2½ dl. vand, hakket tomat, en knivspids chili og salt bringes i kog.
2) Når det koger hældes polentagrynene i. Bringes til kog, lade det stå ved svag varme under omrøring i 2 min.
3) Hældes i en passene form, og stilles i køleskabet til den har sat sig.
4) Når den har sat sig skæres den ud i stykker af ca.2 cm tykkelse.
5) Vendes i mel. krydres med røget paprika og timian. Steges på varm pande til de har en sprød skorpe.

Ristede tomater:

1) Tomaterne skæres ud i 2 cm tykke skive, vendes i grahamsmel.
2) Krydres med salt og peber
3) Ristes på varm pande, et par minutter på hver side.

Til topping brugte jeg lidt frisk salat og revet parmesan.

Så er der serveret - Dagens Aftensmad til den lille familie. :o)

Grand opening - Efterår 2011

Så er bloggen åben :o)

Jeg forventer at lægge en ny opskrift ud hver uge. Det bliver alt lige fra små pussenusse opskrifter på lækre chokolader, min egen opskrift på den bedste varme chokolade, hvad familien spiser i løbet af ugen, hvad jeg disker op med når der kommer venner på besøg, menuer til børnefødseldag, hvad min kone elsker at spise...  mine egne signaturretter og favoritter.

En boganmeldelse her og der, når jeg bliver forelsket i en ny og lækker kogebog. Når jeg af og til inviterer fruen på middag i byen vil jeg også give min anmeldelse af restauranten.

Håber du får lyst til at følge med.