tirsdag den 31. januar 2012

Restaurantanmeldelse - På besøg hos café Slap Af, Århus

Vinden blæser i mit hår.. det er koldt herude..

"skal vi gå indenfor? det ser hyggeligt ud, Jamen kan vi så godt nå filmen i biffen... Jah.. vi tager den sene film... så har vi to timer til 3 retter mad, kom så går vi ind."

Vi skal spise på café Slap af.


                                                                       som ligger i latinerkvarteret, Århus.

Vi fik et bord tæt på køkkenet, så vi kunne følge lidt med.

Køkkenchef Rasmus Vinther stod i køkkenet og styrede tropperne. Det gjorde han rigtig godt. Her kommer menuen, som han lavede til os denne aften. Restauranten var helt fuld, så han havde nok at se til.

Vi startede med lunt brød og en kraftig Aioli med paprika.

Aioli & Brød som starter


Forret:

Carpaccio af oksemørbrad, serveret med rucolasalat, parmasan og pinjekerner. 

Carpaccio af oksemørbrad


En rigtig god klassisk ret. Her peppet op med en fin rucola gelé, syltede rødløg og sprød rugbrød på toppen. Tallerknen var pyntet med balsamico glace. 

Når denne klassiske ret er lavet så godt som vi oplevede det, bliver man aldrig træt af carpaccio. 


Hovedret:

Stegt svinekam toppet med crunch, piment-creme, grillet kartoffel, selleri-puré samt artiskok.

Svinefilet med crunch og grillede kartoffel tårn


Utrolig saftig og helt perfekt stegt svinekam! Toppet med en fræk kombination af finthakkede sprød svær, citron og persille. Bunden i tallerknen var en lækker creme af grillet rød peberfrugt.
Anretningen var ledsaget af glacerede gulerødder, kartoffelchips og syltede artiskokblade.

Helt klart aftenens bedste ret. Ros til køkkenet for rigtig godt håndværk.

Dessert:

Hjemmelavet SNICKERS-BAR serveret med karamel-kaffeis.

Snickersbar & Mokka-karamel is


Dessert :o) Jo, det er lækkert.. Homemade snickers.. Lækker lækker karamel med peanuts på chokoladebund, overtrukket med mørk chokolade. Sammen med snickers fik vi en cremet og smagsfuld is af karamel & kaffe. Isen lå på en god mængde puffsukker.. så der var fyrværkeri i munden under hele desserten. 
På tallerknen var der også pyntet med en lille mousse af hasselnødder samt en chokolade creme.


Konklusion: Hvis du ikke har været på café Slap Af en lørdag aften, ja så se at komme afsted. Godt håndværk, god stemning, afslappet og opmærksom betjening. Vi kom af med 665 kr for 2 gange 3 retter, 3 glas vin og én kaffe samt en enkelt cocktail. 

Café latte


Jeg vil også rose køkkenet for deres kreativitet. De formår med enkelte råvarer at fremtrylle nogle flotte og velsmagende retter. På den måde kan de servere en gourmetmenu til kun 200 kr for 3 retter.
Det er helt sikkert køkkenets fortjeneste, at der stort set er fuld hus hver lørdag aften på caféen i latinerkvarteret.

Det er kun lørdag aften de kører konceptet 3 retter for 200 kr. Resten af ugen er det normalt cafékort. 

Vi kommer gerne igen og giver vores varmeste anbefalinger.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar