fredag den 10. februar 2012

Asiasiske frikadeller & en glad salat med æbler og blåbær.

Jeg vil lave noget thai frikadelle-agtigt, tænker jeg.. Nudler i rucolaolie.. og sådan en dejlig salat med æbler og blåbær. Jeg handlede ind i det lokale supermarked og der var blåbær til 10 kr. for en bakke med 250 G. Det er nu billigt nok!

Kalv&Gris / Nudler / Æble / Broccoli / Gulerod            

Lækre asiasiske frikadeller med ingefær, hvidløg og chili. Dertil serveret en salat af Belle de boskoop æbler, broccoli, gulerodsbånd og blåbær samt nudler i rucolaolie.


Lune frikadeller og frisk salat :o)

Salat af belle de boskoop æbler, blåbær og broccoli



Ingredienser: - 4 personer. -

Frikadelle:
500 G. Hakket kalv/gris
1 stk. Løg
4 fed. Hvidløg
½ stk. Chili
3 stk. Forårsløg
1 tsk finthakkede Ingefær
1 stk gulerod
2 æg
1½ dl. mælk
ca. 100 G. mel
Salt & peber

Salat:
2 stk. æbler
Blåbær
Babysalat
2 stk. gulerødder
Hvid sesam

Rucolaolie:
Rucola
Hvidløg
Olivenolie

Fremgangsmåde:

1) Hakket kalv/flæsk blandes med æg, mælk, mel, snittede gulerødder, løg og forårsløg. Fintsnittet ingefær, hvidløg og chili tilsættes. Røres godt sammen og smages til med salt og peber. Brug evt. cyennepeber for mere spice.

2) Salat skylles. Æbler skæres i 8 både, blandes med citron og olivenolie, og bages i ovn 5 min. ved 180 grader.

Broccoli skæres i buketter og blancheres.

Gulerødder skrælles og skæres i bånd med en tyndskræller (skrællekniv)

Blåbær skylles.

Æbler, broccoli og gulerodsbånd blandes sammen. Lægges på fad og toppes med lidt salat, hvid sesam og blåbær.

3) Rucola, olivenolie, hvidløg og citronsaft blendes sammen.

4) Nudler koges få minutter i vand med salt. Nudlerne vendes med rucolaolien inden servering.

Så mangler det bare, at familien sætter sig til bords.

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar