søndag den 15. april 2012

Grissini.. fordi det sprøde knaser i tænderne!

Så er det blevet tid til en omgang grissini... jeg havde lige lyst til at lave en lille hyggesnack her op til weekenden.
Grissini har jeg ikke lavet rigtig længe, så det var på tide at få dem i huset igen.

Grissini kan serveres sammen med lækre oste og en god rødvin. Til supper er de sprøde grissini også rigtig gode.

Det menes, at grissini har historie helt tilbage til 1679. Opfundet af en bager i Norditalien.

Grissini
Sprøde breadsticks, perfekt som snack til fx suppe og ost.
Grissini fresh from the oven


Ingredienser:

2 dl. Vand
10 G. Gær
2 spsk. Olivenolie
Salt
200 G. Hvedemel
200 G. Durummel
Rosmarin 

Fremgangsmåde:

1) Lunkent vand og gær røres sammen.

2) Mel, salt, olie og hakket rosmarin blandes i. Det hele æltes godt sammen.

Lad dejen hæve en time eller mere. Rulles ud og lægges på en bageplade. Pensles med lidt olivenolie og drysses med havsalt og evt. sort sesam.

Bages ved 200º i 12 min.
De skal være gyldne og sprøde, så måske de skal have lidt mere end 12 min. Prøv dig frem. Ovne er meget forskellige, så tiden kan variere lidt.

Grissini close up

Easy easy.. Go make your own italian grissini sticks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar