lørdag den 9. juni 2012

Canoli med ricotta - Madsvinene 3:3 - Maj 2012

Efter de første to retter, som sad lige i skabet, er vi nået frem til det søde. Desserten havde Jan taget ansvaret for.
Har Jan mon været i Italien og sælge briller.. resultatet var, som kun en lokal italiener kan lave det! Namme nam, den var lækker.

Dessert:

Canoli – klassisk italiensk.

Sprøde ruller med cremet ricottafyld

Sprøde canoli med ricotta.

Ingredienser:

Dejen til rullerne:
250 g. Hvedemel
25 g. Sukker
1 tsk. Kakaopulver
½ tsk. Kanelpulver
Salt
3 spsk. Planteolie
Ca. 1 dl. Hvidvin
Planteolie til stegning

Ricottafyld:

700 g. Ricotta ost.
150 g. Flormelis
1 tsk. Vaniljesukker
½ tsk. Kanelpulver
40 g. Hakket mørk chokolade

200 G. Friske blåbær
Fremgangsmåde:
1) Dejen: Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Olie og hvidvin æltes i. Dejen æltes godt igennem nogle minutter.

Lad dejen hvile på køkkenbordet i 30 minutter.

2) Når canolirørene skal laves skæres dejen ud i 4 stykker og rulles igennem en pastamaskine. Dejen skal igennem flere gange, og skal være indstillet på den næst-tyndeste plade på pastamaskinen. Brug et af canolirørene til at måle, hvor stor dejstykket skal være. Det skal skæres lidt på skrå.

Lad os lige lave en demo.

Le chef laver demo med de smarte canolirør - købt på amazone.co.uk

Rørene steges i en gryde med 3-4 cm olie. Rørene skal steges til de er gyldne og sprøde.

Næh se nogle fine sprøde canoli som Le chef laver.

3) Fyld: Rør ricottaen godt i en skål. Tilsæt flormelis, vanilje, kanel, og til sidst hakket chokolade. Kom fyldet i en sprøjtepose, så det er klar til at komme i canoli rørene.


4) Når de lækre sprøde canoli rør er klar kommes ricottacremen i. Tallerknerne pyntes med lidt grønne blade fra haven, og friske blåbær.

Se, det er bare lækkert!                 


The Italien job, the sweet and crispy way!

Tak for en hyggelig aften drenge :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar