tirsdag den 31. juli 2012

Jordbær & Vanilje

Så er vi kommet til desserten. Sidste ret i denne lækre 4-retters menu.

Kammusling

Menuen ses herunder.

1. ret: Kammuslingen & de sidste hvide asparges



Poussin

2. ret: Poussin vs Mynte & Chokolade 70%






3. ret: Lam - Sherry & brombær
                                                                                                                 
4. ret: Jordbær & vanilje


Jordbær & Vanilje

Friske jordbær og blåbær serveret med vaniljeis. Køligt shot af jordbær, og til sidst pyntet med merrengskvas.

Jordbær - Blåbær - Vanilje


Ingredienser: - 6 cov -

600 G friske Jordbær
1 bk. Blåbær
Danskvand
citron melisse
1 L Vanilje is
1-2 stk. Æggehvider
35 G. Sukker pr. æggehvide

Fremgangsmåde:

1) Sukker og æggehvider piskes stive og sprøjtes ud i små dutter på en bageplade. Bages i ovn ved 130º til de er sprøde, ca. én time. Men hold øje med dem undervejs.

2) Jordbær skylles og skæres i halve. (fjern evt. stilken)

3) Blåbær skylles forsigtigt.

4) 200 G. jordbær uden stilk, blendes med lidt danskvand. Smag evt til med lidt vanilje. Dette shot skal gerne være helt frisk i smagen. Det er en god balance til den søde vaniljeis og merrengs.

Så skal der anrettes.

Så kommer desserten frem...


Hæld jordbærsuppen op i små serveringsglas, som kan stå på tallerknen. Arranger halve jordbær rundt på tallerknen. Fordel blåbær og citronmelisse. Læg 1-2 kugler is imellem bærrene, og kvas til sidst merrengs ud over.


Vola Viola!

Tak til Diemers for en hyggelig aften. 

2 kommentarer:

  1. hvorfor fik vi ikke det til elevstævne på Unge Hjem/(Aarhus Efterskole)? ;-)

    SvarSlet
  2. Ja det kunne have været lækkert ;o) Men det er længe slut med de danske jordbær. Til gengæld havde jeg lavet græskarmuffins til eftermiddagskaffen. Måske jeg kan lave desserten til en anden anledning på Aarhus Efterskole. :o)

    SvarSlet