søndag den 16. september 2012

Rabarber & Jordbær marmelade - Jeg gemmer lidt til senere.

Der er mange rabarber i svigerforældrenes have.. og det er dejligt. Jeg har fået en håndfuld med hjem.

Rabarber i gryden...

Marmeladebeholdningen er ved at være lav, så det skal der gøres noget ved, og med rabarber i hånden siger det sig selv. Jeg laver lige en omgang marmelade, så vi har lidt til de kolde måneder.

Helt klassisk som de gør hos "den gamle fabrik".

Rabarber & Jordbær marmelade
 
Færdig marmelade med danske rabarber og jordbær.
 
 
Ingredienser:
 
500 G. Rabarber
400 G. Jordbær
375 G. Sukker (hvis det er sure rabarber, kan det være der skal lidt mere sukker i)
1 stk. Tonkabønne (tonkabønner smager lidt af krydret vanilje)
Atamon
 
 
Fremgangsmåde:
 
1) Rabarber skylles og skæres i små stykker af 2-3 cm. Puttes i en gryde.

2) Jordbær fra fryseren. Denne sommers høst som allerede er kommet i fryseren puttes også i gryden.

3) Nårh ja, helt klassisk blev det ikke. Der kom lige en tonkabønne i! Tonkabønner blendes sammen med 1 spsk. af sukkeren. Sukker og tonkabønne/sukker kommes i gryden til rabarber og jordbær.

4) Det hele koges godt igennem. Ca. 8-10 min ved svag varme. Tilsæt til sidst atamon. Eller brug melatin, det jævner nemlig, hvis marmeladen ikke er blevet tyk nok.

5) Kommes på skollede glas med tætsluttede låg.

Så er der marmelade klar til de kolde måneder.
 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar