Madsvinenes efterår 2012.. Det går rigtig godt i drengeklubben. Selvom Uberswien er flyttet til København så styre Le Chef slagets gang... eller det styrer måske nærmest sig selv. Det er jo som dengang Peter lavede Osso Buco. Hvis nogen er i tvivl.. Så betyder det at det går RIGTIG godt :o)
Vi starter op med en omgang gravad oksefilet.
Morten blev manden med kødet denne aften. Lad os se hvordan det gik.
Forret:
Okse - Manchego - Rødløg
Gravad oksefilet i koriander, serveret med syltede rødløg,
Ingredienser: - 6 cov.-
500 G. Oksefilet
2 spsk. Salt 20 stk. Korianderfrø
1 spsk. Brun farin
2 stk. kakaobønner
2 skiver Rugbrød(gerne fra i går)
2-3 stk. rødløg
200 G. Sukker
2 dl. Eddike
Past. æggeblommer
Hvidløg
Hvidløg
Hvidvinseddike
Planteolie
Timian
Spansk kørvel eller oregano
Fremgangsmåde:
Gravet okse
1) Oksefileten afpareres og flækkes på
langs.
2) Salt, brun farin og ristede hele
korianderfrø blandes godt sammen og gnides grundigt ind i oksefileten.
3) Nu skal oksefileten ligge og trække
i 24 timer på køl. Husk at pakke den godt ind. … Okay hva´ nu Le Chef?? Skal vi
spille ps3 indtil i morgen kl. 19.00!! Nej det skal vi da ikke.. jeg har nemlig
snydt lidt hjemmefra ;o)
Estragonmayonaise
4) Æggeblommer blendes med hvidløg og
salt. Tilsæt et skvæt hvidvinseddike. Olien tilsættes lidt af gangen under
konstant piskning.
Syltede rødløg
5) Rødløg skrælles. Skæres i både 6-8
stykker.
6) Eddike, sukker, kanelstang og timian
koges sammen. Løg kommes i gryden, lad det derefter simre 5 min. Sluk for
gryden og lad den stå med låg indtil der skal anrettes.
Juster til
sidst smagen med hvidvinseddike, salt og peber.
7) Rugbrød tørres og blendes til rasp.
Tilsæt 1-2 hele kakaobønner som er kvast helt fint.
Så skal der
anrettes. Oksen skæres i tynde skiver og lægges i bunden af tallerknen. Dekorer
med syltede rødløg, høvlet manchego, aioli, frissé salat og
kakao/rugbrød crunch.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar