tirsdag den 24. juni 2014

Sødam & Samsø - Madsvinene 2:4 - Maj 2014

Madsvinene spiser i dag en lækker Sødam kylling til hovedret. Læs mere om Sødam kyllingen ved at klikke på det indlagte link.

Aftenens menu:

1.       ret       Jomfruhummer

2.       ret       Sødam & Samsø

     3.       ret      Kokos & Malibu

     4.       ret      Rabarber & hvid chokolade


Sødam & Samsø
Danmarks bedste kylling møder guldet fra Samsø.

Sødam kylling - Asparges

Denne lækre og saftige økologiske kylling behøver ikke den store tur. Hold det helt enkelt og server friske sæson grøntsager til. Det giver en ren smagsoplevelse og mere tid til samvær med dem, du holder af.  
Ingredienser -6 pers.

1 stk. Sødam kylling
1 kg. Samsø kartofler
1 bdt. grønne asparges (fra Samsø)
6 stk. hvide asparges (fra Samsø)
400 gram ærter
Ærteskud
2 stk. citron
Frisk timian

Fremgangsmåde

1)    Den flotte kylling parteres og marineres i citron, olivenolie, timian, salt og peber. Kyllingen steges i ovnen ved 185 grader, indtil den er færdig.

2)    Kartoflerne skylles og koges i saltet vand. Gerne med et stykke løvstikke. 

3)    Grønne asparges knækkes af i bunden og snittes på skrå i 3 stykker.

4)   De hvide asparges skrælles og snittes på skrå i 3-4 stykker.

5)   300 gram ærter overhældes med kogende vand, og blendes med en klat smør og evt. lidt mælk til en lækker puré. Smag til med salt og peber. De sidste 100 gram skal bruges ved anretning.

6)   Det hele anrettes flot på en tallerken. Der kan pyntes med ærter og friske krydderurter fra baghaven  ;o)

torsdag den 19. juni 2014

Jomfruhummerhaler & Aioli - Madsvinene 1:4 - Maj 2014

Det er maj og forårsudgaven af Madsvinene står for døren. Dagens location er casa Wonsyld i Tranbjerg.

Le chef har lavet en lækker menu, der afspejler det fine vejr og en veltrimmet græsplæne.

Aftenens menu:


1.       ret       Jomfruhummer 

2.       ret       Sødam & Samsø

3.       ret       Kokos & Malibu

4.       ret       Rababer & hvid chokolade 



Jomfruhummerhaler & estragon aioli


Jomfruhummer - Aioli - Kølig vin


Ingredienser - 4 pers.

1 kg. jomfruhummerhaler
Frisk estragon
1 knivspids dijonsennep
3 stk. past. æggeblommer
1 tsk. hvidvinseddike
Ca. 5 dl. planteolie
Salt
4-6 fed hvidløg 


Fremgangsmåde 



1)     Jomfruhummerne klippes fri i ryggen. (se billede) Lægges i et ovnfast fad.


Jomfruhummer

2)      Hvidløg blendes med 2 dl. planteolie.

3)      Så skal der laves aioli. Æggeblommer piskes godt med sennep, salt og hvidvinseddike. Kom stille og roligt halvdelen af hvidløgsolien i. Derefter piskes videre, mens der hældes yderligere ca. 2 dl. planteolie i. Smag om der skal mere salt, peber eller evt. lidt citron i. Kom til sidst lidt friskhakket estragon i.

4)      Hæld resten af hvidløgsolien ud over jomfruhummerhalerne og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter.     


Peter ordner jomfruhummer


Servér jomfruhummerhalerne med estragonaioli, og pynt af med lidt friske krydderurter fra haven - og - hvis der er lagt en vin på køl, så er det bare toppen.