søndag den 17. maj 2015

Skal der mayonnaise på?

Fruen havde fødselsdag tidligere på måneden, det er blevet fejret, som det hører sig til. Det krævede godt brød og forskellige dippe dips! :o) Den første dippe dip var aioli. Mayonnaise om man vil, tilsat hvidløg vel at mærke! 

Kan man leve af dippe dip alene? næppe, men gør de fleste måltider lidt mere spændende. Så frem med skål og piskeris, for nu skal der piskes! 

Så er der mayonnaise!



Ingredienser
1 dl. past. æggeblommer
groft salt
æbleeddike
½ tsk. fin dijonsennep
1 dl. oliven olie
5-6 dl. planteolie
hvidløg 

Fremgangsmåde

1) Æggeblommer piskes med salt. Tilsæt æbleeddike. 

2) Tilsæt olien og knust hvidløg lidt af gangen under konstant piskning. 

3) Kom sennep i. Smag efter om der mangler salt eller evt. lidt eddike.   
    Jeg havde en lille rest chili olie som jeg kom i mayonnaisen. Det gav den et sundt lille   kick. 

Så har du mayonnaise til din dippe dip hylde :o) Så mangler du bare et stykke friskbagt flutes. Lunt brød med frisk lavet mayonnaise... mums! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar