fredag den 16. oktober 2015

Grove birkes - med havregryn og grahamsmel

Det er efterårsferie på Bavnegårdsvej. Jeg har børnene hjemme, så den står på hjemmebag og bustur :o) 

Jeg har set Mette Blomsterberg, hvor børnene er med i køkkenet, så det prøver vi ;o) Sammen har vi bagt grove birkes. 

Birkes - gør dem lidt sundere med havregryn og grahamsmel  

Lune birkes til weekenden :o)

Ingredienser
2 dl. mælk
40 gram gær
200 gram smør
3 æg (det ene til pensling) 
salt 
50 gram sukker
ca. 750 gram hvedemel (lidt af melet skal bruges når dejen skal rulles ud)
100 gram havregryn
60 gram grahamsmel

birkes til topping 

Fremgangsmåde

1) Gær røres ud i lunken mælk.


2) Tilsæt smeltet smør, æg, salt og sukker. 

3) Hvedemel, grahamsmel og havregryn røres i. Ælt dejen godt igennem indtil den er glat og smidig. 

4) Dejen skal ikke hæve endnu. Del dejen i to klumper og rul hver ud i 20x60 cm. Pensel dejen med sammenpisket æg og fold dejen over hinanden så den er 1/3 i bredden. Vend dejstangen om og skær dem ud i ønskede bredde. Pensel med æg og drys toppen med birkes.    

Sprøde birkes
Lad dem hæve til dobbelt størrelse.

Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter.  


 Disse birkes er også rigtig gode at komme i fryseren inden de er bagte. Så er de lige til at tage ud af fryseren aftenen før, og så kan du hurtig lave lune friskbagte birkes til familien en weekendmorgen. Det bliver de glade for ;o) 

PS. Det gik rigtig godt med børn i køkkenet. Noa lavede sine helt egne mini birkes :o) De var så gode, at de næsten var spist inden de var kølet helt af!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar