onsdag den 2. december 2015

Kammusling & Havtorn - Madsvinene 1:3 - November 2015



 Madklubben Madsvinene slutter året af med denne 3-retters menu, som bliver postet her på Gourmet Diner i løbet af de næste par uger.

Aftenens menu kommer her.

1. ret        Kammuslinger & Havtorn

2. ret         Braiseret svin & Rosenkål

3. ret         Forunderlig snebold & Mandler  

Forretten med kammuslinger var hr. Svenningsen klar på, så lad os se, hvordan han fik den ordnet.  

Kammuslinger – Havtorn – Jordskokker

Ristede kammuslinger med æble-nødde majonaise, dertil bagte jordskokker og brunet smør med havtorn. Garneret med ristede chorizo.


Kammusling - Havtorn - Jordskokker - Chorizo


Ingredienser -5 cov.
10 stk. kammuslinger
500 gram mørksej
100 gram chorizopølse (chorizopølsen var aftenens hemmelige ingrediens - Morten valgte at riste den og serverer den sammen med kammuslingerne. Det gav retten et lille kick)

Bagte jordskokker 
400 gram jordskokker
Frugteddike
1 spsk. honning
10 gram smør
Salt
 
Majonaise
1 dl. hasselnøddeolie
3 æbler
2-3 dl. planteolie
3 æggeblommer
1 tsk. sennep
Salt
1 spsk. æbleeddike

 Brunet smør med havtorn
1 håndfuld havtorn
40 gram smør 

Fremgangsmåde

1)      Jordskokker skylles og skæres ud i mindre stykker. Jordskokkerne vendes med frugteddike, honning, smør og salt. Bages i ovn ved 225 grader indtil de er gyldne og møre.

2)      Majonaise: Fjern kernehus fra æblerne og skær dem i mindre stykker. Koges møre og blendes til en puré.

Når der skal laves majonaise kommes æggeblommer i en skål. Piskes hvide med salt og derefter æbleeddike. Tilsæt hasselnøddeolie og planteolie under konstant piskning. Vend den afkølede æblepuré i til sidst og smag til med lidt sennep, salt, peber og evt. citronsaft

Morten pisker majonaise - med håndkraft!

3)      Kammuslinger steges ved høj varme, 2 minutter på hver side. Så skulle de være helt perfekte :o) 
     Fisken skæres ud i 5 lige store stykker og steges nogle minutter på hver side i lidt smør og olie. Husk at krydr med salt og peber.
 

4)      Brun smørret i en gryde. Tilsæt havtorn og rist det nogle minutter. Blend det grundigt og dryp det ud over retten lige inden servering.
 

5)      Anret det som på billedet eller lav jeres egen kreative anretning. Husk lige at riste chorizopølserne inde du anretter dem på tallerknen ;o)  
  
Kammusling - Jordskokker - Havtorn - Chorizo
  Så kom vi igennem den første ret, denne kolde november aften. Men der var en god østrisk riesling på bordet, så både den flotte ret og herreklubben havde det godt! 

   Hovedretten kommer på bloggen inden for den næste uge. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar