torsdag den 18. juni 2015

Chokolade & Rabarber - Madsvinene 5:5 - Maj 2015

Skal du lave chokolade dessert til den kommende weekend? Ja så kunne denne kalorie bombe sætte de fleste chokoladeelskere til vægs. 

Madsvinene er ved at være i mål. Men vi skal da lige nå at sige "arh lækker og heavy dessert" :o) 

Aftenes menu ses her. 

1. ret                  Krabbe - Mørksej - Urter

2. ret                  Krondyr - Blomkål 
 
3. ret                  Ost - Le chef serverer ostebord 

4. ret                  Espresso - Hindbærparfait
 
5. ret                  Chokolade - Rabarber 

Lad os sætte sidste ret i gang.  

Chokolade - Rabarber
Svampet og heavy chokolade kage, serveret med syrlig rabarberkompot  

Intens og heavy  chokoladekage!


Ingredienser (en springform på 20 cm)
Base
225 gram digestive kiks
60 gram smør
60 gram mørk chokolade 57 % 

Dejen 
180 gram mørk chokolade 57 %
180 gram smør
4 stk. æg

180 gram muscovado sukker

180 ml fløde

Rabarberkompot
Rabarber
rørsukker
Mynte eller melisse til pynt

Fremgangsmåde
1)  Smelt chokolade og smør over vandbad. Tilsæt knuste digestive kiks. Fyld det i en springform med bagepapir. Pres det godt ud, så det dækker hele formen i et jævnt lag.

2)      Når du skal laven dejen starter du med at smelte chokolade og smør over et vandbad.

3)      Æg og muscovado sukker piskes tykt og cremet. Pisk fløden i dejen.

4)      Nu skal chokoladen vendes forsigtig i.

5)      Hæld dejen over kikse-chokoladebunden. Bages i ovn ved 175 grader i 35-45 minutter. Lad den afkøle lidt inden den tages ud af formen.
    
6) 
Så laver vi lige en hurtig kompot af vinrabarber. Rabarber skylles og snittes i 1 cm lange stykker. Kom rabarber i en lille gryde og tilsæt lidt rørsukker. Lad det simre 5 minutter og du har en lækker kompot af danske vinrabarber, fra egen have :o)


Så fik vi afsluttet denne omgang af Madsvinene. Herre-madklubben vender først tilbage til efteråret, men følg endelig med på bloggen - der kommer et nyt indlæg hver uge.   

søndag den 14. juni 2015

Espresso med hindbærparfait - Madsvinene 4:5 - Maj 2015

Så kunne vi endelig komme frem til kaffen, og de søde sager, i denne maraton 5 retters gourmet menu. 

Wonsyld havde taget sin håndtrukne espresso handy maskine med i bilen, og det fik vi alle glæde af, da vi skulle i gang med ret nr. 4. Wonsyld meldte sig også selv på banen til denne pre-dessert. 



1. ret                  Krabbe - Mørksej - Urter                                                         

2. ret                  Krondyr - Blomkål

3. ret                  Ost – Le chef serverer ostebord!

4. ret                  Espresso med hindbærparfait

5. ret                  Chokolade - Rabarber 

Espresso med hindbærparfait
Varm espresso med frugtig hindbærparfait. Keep it simple! 

Espresso med hindbærparfait

Ingredienser 
Espresso
175 gram frosne hindbær
190 gram sukker
2½ dl. fløde
4 stk. past. æggeblommer
Evt. frysetørrede hindbær til pynt  


Fremgangsmåde

    1)      Hindbær og 100 gram sukker koges sammen nogle minutter. 

2)      Æggeblommer piskes hvide og luftige, med 90 gram sukker. 

3)      Fløde piskes til en let flødeskum. Let og lækker… endelig ikke for meget, så kan den skille når den vendes sammen med hindbærrene.   

4)      Fløden vendes i æggemassen, og derefter vendes hindbær forsigtigt i massen. Kom cremen i en beholder og sæt den i fryseren 8-10 timer.  

5)      Når isen er klar laves en espresso. Kom en lille kugle hindbærparfait i koppen med espresso, og server straks.     

Denne lille lækre ret er en super pre-dessert til din næste gæstemiddag, hvis du vil imponere lidt :o) 

torsdag den 11. juni 2015

Monarch highway Diner - Ejer Bavnehøj.


Hvordan er det sket at kokken, spiser på Monarch?!! Hmm..jo, det må være noget med, at han har en hemmelig drøm om at åbne en række motorvejs-restauranter ned igennem Europa, som starter på Ejer Bavnehøj!(det er der vi befinder os denne dag) Den kunne måske hedde Lars Lassen Highway Diner! Jo, det er faktisk ikke så skørt endda. :o)  

Anyway, nu er vi på Monarch, og tjekker det lige ud for at se om de i virkeligheden trænger til en opdatering, eller om de bare er toptunet. 

Vi er på familietur, så det er i samlet flok vi bespiser Monarch. 

Servering/Betjening: Vi hentede selv maden ved skranken. Betjeningen var på det jævne. Da vi skulle bestille og betale vores mad var der ikke meget service at spore hos pigen, som stod bag disken. Den dag var hun Monarchs ansigt... det gjorde hun ikke særlig godt! (Sorry to say)

Vi spiste:
Pulled pork burger

Jeg fik en pulled pork burger med fries og majonaise. I burgeren var der også majonaise, syltede agurker og friskrevet rødbeder. 

Jeg sad og tænkte ved mig selv, "jeg spiser et måltid hvor alt på min tallerken er helfabrikata". Der var ikke en eneste ting på min tallerken som var hjemmelavet. Nej okay, det havde jeg vel heller ikke forventet... men alligevel.


 


Lisbeth havde valgt en skinkeschnitzel med pommes, ærter og peber sauce. Hun er det man kalder en meget ærlig anmelder, og hurtig til at sige "I love it" eller "det kunne de godt have gjort bedre".
Denne dag sagde hun kun én gang "det er ikke i orden". Så var der ligesom ikke mere at sige om de to retter. 

Der kom dog alligevel et par ord mere. "Lidt flere ærter ville have været dejligt". "Saucen smager forfærdelig, og er noget tyndt pjask!" Schnitzel var også noget værre noget. Den havde en mærkelig konsistens, og så ud som om den havde været en tur i frituren!  

Restauranten: Der var et par enkelte snavsede borde. Det skal dertil siges at ud over os var sad der kun folk ved 2 andre borde! Så jeg tror jo nok at personalet skulle have tid til at tørre et par borde af. Men ud over det var det en udmærket lokaler at spise i.

Toiletter: De var pæne og rene.

Til børn:  Der var et fint udvalg til af mad til børn. Ude foran restauranten var der en fin lille legeplads, som børnene havde glæde af inden vi var klar til at køre videre. 

P-forhold: Gode parkeringsforhold. Vi fandt en plads næsten lige foran døren.
Sådan her skriver de på Monarchs hjemmeside, hvor de omtaler, hvad det kræver for at være ansat.

  Du skal blot være positiv, smilende og serviceminded, fuld af energi og glad for godt samarbejde.

Jo det er rigtig, men det oplevede vi bare slet ikke! Der var dog en ung fyr som tømte skraldespande, som virkede til at være fuld af energi og arbejdsiver. 

 Men børnene hyggede sig på legepladsen.

søndag den 7. juni 2015

Le chef serverer ostebord - Madsvinene 3:5 - Maj 2015


Vi er nået til ret nummer 3 i aftenens udgave af Madsvinene. Det var Le chef ham selv som havde meldt ind på denne servering.

Inden vi forsætter mod de søde retter skal vi lige en lille omgang ost. 

Her er et overblik over vores menu.


1. ret                  Krabbe - Mørksej - Urter
                                                         
2. ret                  Krondyr - Blomkål 
 
3. ret                  Ost – Le chef serverer ostebord

4. ret                  Espresso med hindbærparfait
 
5. ret                  Chokolade - Rabarber




Ingredienser
Münster (Ko)
Fransk rødkit fra Alsace, har en kraftig duft og en meget lækker smag med en fyldig aroma. Lagret 3-4 uger. 
 
Pecorino (Får)
Italiens ost. Denne ost er en meget ung udgave af en Pecorino. Den har en sart smag, og er en fast ost. Når Pecorino bliver over 12 måneder begynder de at blive meget mere faste i det, og får en mere parmesan ligene struktur. Lagret 120 dage. 

Rød Prima Donna (Ko)
Prima Donna er fra Holland. God fast ost med som minder en del om Vesterhavsost. Den har en mild nøddeagtig smag. Lagret i 8 måneder. 

Iberico (Ko, får, ged)
Den lækre Iberico ost er fra Spanien. 
Denne Iberico er forholdsvis ung, kun lagret i 6 måneder.  

Hvad skal der så serveres sammen med et par lækre oste? Jo, jeg synes det er lækkert med et godt brød, noget dippe dip, samt lidt syltede sager og oliven. 

Et par gode opskrifter på forslag som tilbehør til oste.
Prøv kokkens syltede rødløg.
Måske denne Jam er lige dig... White port hybenmarmelade 

Er du glad for ost, og som mig ikke helt kan få stillet din ostelyst. Så er her et par godt links ud i osteuniverset.

www.ostesnak.dk 
Det her er en seriøs osteblog, som jeg også selv læser flittigt:o) 

www.lactalis.dk
Som der står på billede under, Lactalis er verdens største mejeriselskab og osteproducent. De her en masse rigtig fin info om utrolig mange oste, med billeder og en god søgemaskine. Så behøver jeg vist ikke at skrive mere!



God fornøjelse!

onsdag den 3. juni 2015

Krondyr & blomkål - Madsvinene 2:5 - Maj 2015


Madsvinene forsætter linjen i denne 5 retters menu - som der dog var enkelte der havde svært ved at komme igennem... det må Le Chef lige huske til næste gang :o)

Det var Peter som stod for hovedretten denne aften. Lad mig sige det med det samme... Mine tanker gik tilbage til Peters osso buco og Wonsylds oksehaler! Det var rigtig godt. 

Lad os bare komme til det, og lad os se hvordan Peter fik ordnet denne krondyrfilet  



1. ret                  Krabbe - Mørksej - Urter
                                                   
2. ret                  Krondyr - Blomkål    

3. ret                  Ost – Le chef servere ostebord!

4. ret                  Espresso med hindbærparfait

5. ret                  Chokolade - Rabarber


Krondyrfilet - Blomkål
Rosastegt krondyrfilet serveret med puré af blomkål og hvid chokolade. Dertil sprøde hvide asparges, syltede rødløg, samt ristede mandler. 

Krondyr med kakaobønner





Ingredienser - 6-8 cov. 
800 gram Krondyrfilet
Kakaobønner (køres meget fint på en blender) 

Syltede rødløg 

Puré 
½ stk. Blomkål
3 dl. mælk
Hvid chokolade 
100 gram mandler (ristes ved 160 grader i ovn, indtil de er gylden brune) 
3 stk. hvide asparges
Frisk timian 

Fremgangsmåde

    1)      Krondyrfilet ordnes så den er fri for diverse sener. Efter hvor stor fileten er, så skal den skæres i 2-3 stykker. Samt skæres igennem en gang på den lange led. Det giver nogle flotte stykker når der skal anrettes.   
     Krondyr rulles i hakkede kakaobønner inden den brunes godt af på en god varm pande, med frisk timian. Steges færdig i ovn ved 160 grader indtil den er 57 grader i kernetemperatur. 
  

     2)      Syltede rødløg. Se på kokkens blog :o) 

3)      Hvide asparges skrælles og der skæres 3-4 cm af bunden, som smides væk. Asparges skæres i skrå fine stykker. Giv dem et par minutter i en varm ovn inden der skal anrettes.

4)      Blomkål skæres i små buketter. Både stok og hoved kan bruges. Koges møre i mælk. Blendes godt igennem. Det er ikke sikkert at alt mælken skal bruges når du blender puréen. 
Til sidst vendes hvid chokolade i den varme puré. 

5)      Anret det på en stor og flot tallerken. Krondyret blev serveret med en kernetemperatur   på 57 grader, lige i skabet. 
                                                          Skål - for flot arbejde.