mandag den 20. juli 2015

Kalvefilet 56 grader - ærter og hindbær

Er du ved at få sommerkuller...? nej okay det er du nok ikke, så varmt er det jo heller ikke! Men derfor kan det være rigtig rart med hurtig og nem aftensmad. 

Keep it simple...

Jeg har lavet denne lækre sommerret som passer perfekt til weekenden, hvor du måske skulle overveje om ikke du skulle invitere nogle venner på besøg, så du kan diske op med denne dejlige rosastegte kalvefilet. Det ville de blive glade for ;o) 

Kalvefilet 56 grader - ærter og hindbær  
Rosastegt kalvefilet med ærtepuré, friske ærter og hindbær

Lækker rosa kalvefilet

Ingredienser - 6 pers -
1 kg. kalvefilet
250 gram ærter til puré (jeg brugte frosne)
1-2 dl. mælk
10 gram smør 
En håndfuld friske ærter i bælge
1 bk. friske hindbær
Mandler
Friske urter til pynt

Jeg serverede nye kartofler til. Kogte og vendt med citronskal, havsalt og friske urter. 
 
Fremgangsmåde
1) Jeg valgte at lade den øverste fedtkant sidde på fileten, og bare fjerne sener fra siderne og under fileten. Skær den igennem på langs. 
Så skal den brunes godt af på en meget varm pande, med lidt hvidløg og timian. 
Steg kalvefileten i ovnen ved 60-70 grader indtil den har en kernetemperatur på 56 grader. Det tager et par timer, så husk at komme i gang i god tid. 

Du kan godt sætte temperaturen op til 100 grader, men så heller ikke mere. Bare lige hvis du ikke har tid at vente. Men jeg anbefaler at prøve den meget lave varme.

Når man steger kødet ved lav varme bliver det total mørt og saftigt. Det er virkelig en fornøjelse at sætte tænderne i. Kødet kan godt blive lidt stresset når det får høj varme. 

2) Så skal der laves ærtepuré. Lun mælk og smør i en gryde. Ærterne overhældes med kogende vand gennem en sigte. 
Blend ærterne til en fin puré. Tilsæt mælken lidt af gangen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt mælken. 

Du kan servere denne puré lun eller kold. Den er ikke så god at varme op igen, da ærterne kan miste noget af deres flotte grønne farve. 

3) Mandler ristes i ovnen ved 160 grader indtil de er gyldenbrune, ca. 20-30 min. Prøv at knække en mandel undervejs, så kan du se om de har taget farve helt igennem. 

4) Hvis du skal have nye danske kartofler til er det nu du skal koge dem :o) 

Kalv med friske ærter og hindbær
Jo, det bliver skønt det her. Du kan vælge at anrette som på billedet eller servere det i små skåle og kalvefileten på et lille fad. 

                                          Har du inviteret vennerne?

Nyd solen mens den er der! 

torsdag den 16. juli 2015

Restaurantanmeldelse: Brøggeriet i Sønderborg

Den står på familieferie i et sommerhus i den sydlige del af Jylland :o) Fredag havde vi været i Danfoss universe, som ligger på nordsiden af Als. Da dagen var ved at gå på held og sulten meldte sig, hoppede vi i bilen og kørte til Sønderborg for at finde et sted at spise aftensmad.

Efter at have ringet til min gode ven Michel, som har boet i Sønderborg, valgte vi Brøggeriet. Der havde han selv haft gode oplevelser, da han boede i byen.



Lisbeth blev fristet af en salat med kylling og avocado. Jeg selv bestilte en klassisk pariserbøf og et glas rødvin. Børnene fik en børnetallerken som bestod af friske ananas, melon, tomat, agurk, en bagel, en pandekage og nutella. Det var en fin lille børneanretning. Den mindste fik også en smoothie.

Da vi havde fået vores drikkevarer gik der bare to minutter inden vi havde hældt en halv liter smoothie ud over bordet, og ned på gulvet... men ingen panik, en af tjenerne kom hurtigt og fik tørret op, uden vi følte at vi var til besvær. Han kom også straks med en ny smoothie. Og det hele foregik med et smil, - det er god service. 


Avocado salat med kylling
Avocadosalaten kom i en stor dyb tallerken og var godt fyldt op med rigelig avocado, det er jo også super når de kalder det en avocadosalat ;o) Der var desuden to store stykker kylling, friske tomater, agurker, rødløg og feta. Marinaden (sennepsdressing) blev serveret i en lille skål ved siden af, så man selv kunne dosere i passende mængder.    
En god frisk, fyldig salat med ordentlige råvarer. Fruen var godt tilfreds!

Klassisk pariserbøf!

Min pariserbøf kom med det klassiske tilbehør. Peberrod, capers, rå løg, rødbeder og rå æggeblomme. Der var også en sennepspickles på tallerkenen. Den smagte rigtig godt og gav efter min mening retten et hak op. En pariserbøf har altid været en sikker vinder, men det er også rigtig fint, når der lige kommer lidt ekstra oven i hatten, når det er en lækker lille ting som denne senneps pickles. 

Tak for en hyggelig aften, og gerne på gensyn. 

Jeg kan varmt anbefale en tur på Brøggeriet, hvis du er i Sønderborg og skal spise ude. Super service og lækker mad! :o) 

Kom af sted!  

mandag den 13. juli 2015

Lækker garniture til bål eller grill - Knoldselleri, rabarber og timian

Sommeren er endelig over os, og det betyder at det er tid til udeliv og mad over bål. Jeg har en masse brænde fra nogle store træer som jeg har fældet i haven, og det indbyder jo ligesom til at lave bål. Så i stedet for grillen laver vi mad over bål! Det er rigtig hyggelig og børnene synes også at det er sjov. Der er nemlig skumfiduser til de små når vi laver bål :o) 

Ristede knoldselleri med rabarber og timian

Lækker garniture til bålmad
Denne lækre garniture kan du både lave på grill og over bål

Ingredienser
ca 400 gram knoldselleri
100 gram rabarber
1 stk. rødløg
3 fed hvidløg
frisk timian 
smør, olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde
1) Knoldselleri skrælles og skære i små tern af 1x1 cm.

2) Rabarber skylles og skæres i stykker af 1-2 cm.

3) Rødløg skrælles og skæres i kvarte. 

4) Det hele kommes i en som kan tåle at stå oven på gløderen. Kom lidt olivenolie og en klat smør i bakken. Det hele krydres med friskhakket timian, salt og friskkværnet peber. 

Så er det bare at stille bakke over de varme gløder, eller på grillen

God fornøjelse med bål i natten :o)  

onsdag den 1. juli 2015

Cognacsyltede Harbonero chili :o)

Skal du have chili på din con carne, i din weekendburger, eller skal du bare have lidt syltede chili på hylden i køleskabet? Ja så skal du læse videre. Jeg købte en lille pose harbonero chilier den anden dag. jeg fik pludselig chili crawings! ja den kan komme snigende, selv når man ikke er beredt! Jeg havde ikke fyldt mit lager op. Så det skulle ske snarest muligt :o) 

Cognac chili :o)

Ingredienser
harbonero chili (eller brug hvad du bedst kan lide)
1 dl. eddike
1 dl. cognac
200 gram sukke
½ vaniljestang (kornene skrabes ud)
Friske urter efter egen smag. (jeg brugte citrontimian, rosmarin og ananas-salvie)

Fremgangsmåde
1) Skyld chilierne og skær dem i kvarte. Jeg fjernede kernerne. Men dem kan du godt spise hvis du er helt skør med stærk chili :o) 

2) Eddike, cognac, sukker og friske urter kommes i en lille gryde. Vanilje stang flækkes og skrabes fri for vaniljekorn. Både vaniljestang og vaniljekorn skal i gryden. Lad det simre til alt sukker er opløst.

3) Find nogle patent glas frem. Glassene skal skoldes inden du kommer chili i. Fyld de ønskede glas med chili, og hæld eddikelagen over. 

Så kan du få chili på bordet!
 Så er der lækre cognac chili til din mad. Lad dem gerne stå et par dage inden du bruger dem. Så har de rigtig trukket smag til sig fra cognaclagen.  

Harbonero - den er stærk!

Det er virkelig gang i de harbonero chili. Så pas på derude!