tirsdag den 23. februar 2016

Fødselsdagsmiddag - Brombærgravad laks med fennikel

Jeg havde vinterferie i sidste uge og holdt dermed også min fødselsdag. Familien var på besøg i søndags, og fredag var det vennernes tur til at få serveret fødselsdagsmenuen. Så huset har været fyldt godt op. 

Jeg serverede denne menu.

Brombærgravad laks - Fennikel

Flap meat - Brændte løg - Rosenkål

Chokolade - Karamel


Brombærgravad laks - Fennikel
Brombærgravad laks serveret med frisk fennikel, dild og dehydreret ananas

Brombærgravad laks med Fennikel

Ingredienser - en side laks er nok forret til ca. 25 personer
En side fersk laks (2-2½ kg)
400 gram brombær
1½1 dl. sukker
1½ dl. salt 
1 spsk. hel fennikel frø   
sort peber
1 stang vanilje
1 dl. snaps eller lign

fennikel
evt. ananas
dild

Fremgangsmåde
1) Bland brombær, sukker, salt, fennikel frø, sort peber og korn fra vaniljestang. Læg laksen i en bradepande med kant på. Hæld snaps ud over laksen og fordel resten af ingredienserne ud over i et jævnt lag. 
Lad laksen trække i 24-36 timer. Når den er færdig skal saften hældes fra og overskyende salt/sukker tørres forsigtig af.

Laksen er nu klar til at skæres i tynde skiver. 

2) Fennikel snittes i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.

Jeg havde skåret en ananas op og tørret stykkerne i en dehydrater indtil de var helt sprøde. Det fungerede godt med sprød ananas til den bløde konsistens som gravad laks har.  
 
Så er det bare at anrette den på en passende tallerken og pynte af med snittet fennikel, lidt dild og evt. sprød ananas. Hvis du er glad for frisk salat kan du lægge lidt frissé eller rucola på toppen. 

Så er forretten klar.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar