mandag den 25. juli 2016

Aroniabær - Ribs - Stikkelsbær, marmelade ja tak!

Det er højsommer ude i baghaven. Det betyder at bærbuskene står i fuld flor. Hjemmelavet marmelade er et hit herhjemme. Så derfor laver jeg gerne en del marmelade når der er bær i haven. 

Ribs og stikkelsbær har jeg lige været i haven og plukke, men jeg må indrømme at aroniabærrene ikke er fra egen have. Der er heller ikke modne endnu, men jeg havde lidt i fryseren som jeg brugte. 
Aroniabær er et af de danske superbær som er rig på antioxidanter, så dem kan man ikke få for mange af!



Ingredienser
400 gram aroniabær
300 gram ribs
200 gram stikkelsbær
600 gram sukker
vanilje (kornene skrabes ud)
evt saften af en citron
melatin (til konservering og jævning)

Fremgangsmåde 
1) alle bærrene skyldes og kommes i en gryde med sukker og vaniljekorn. Lad det koge 10 min. og kom citronsaften i hvis du ønsker. 

Jeg gav marmeladen et par gange med stavblenderen for ikke at have for mange klumper i den. 

Til sæt melatin og lad et koge et par minutter inden du hælder det på skoldede glas. 

Er du også vild med marmelade? Så kig forbi nogle af mine andre marmelade opskrifter her på bloggen. 

Måske du elsker solbær & kardemomme? eller er du mere til Rabarber & æbler?   Du kan også prøve min favorit med Hyben & hvid portvin.

tirsdag den 12. juli 2016

Kokken på familietur: Nordsøens Oceanarium - Caféen.

Det er blevet sommerferie og det betyder udflugt med familien. I sidste uge var vi på tur til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Vejret var rigtig fint, og det var rart da der også var en del gode aktiviteter under åben himmel. 

Da sulten meldte sig spiste vi frokost i deres café. De havde et fint lille menukort hvor der også var et lille udvalg til børnene.



Lisbeth valgte Fisk & Chips - Kuller med grov remulade og sprøde pommes frites. Lad mig sige det med det samme... hun var slet ikke tilfreds. Fisken var havde fået alt for lang tid i den varme olie, så den var blevet helt tør og uden smag. Den grove remulade... ja det var ikke særlig grov og smagte ikke af noget særligt. De sprøde fritter, jo de var sprøde! Men det kunne ikke hive retten hjem. 


 Jeg snuppede Nordsørejer - Grillet brød, dildmayonnaise, avokadocreme, marinerede tomater og urter. 

Det var en lækker frisk sandwich som jeg fik serveret her. Massere af lækre rejer, som smagte dejligt. Både mayonnaise og avokadocreme til at smøre på brødet, samt en masse frisker urter og tomater med god smag. 
Denne frokostret var et hit hos kokken :o)  

 
 Til børnene havde vi bestilt Fiskefrikadelle - Med grønsagshapser, brød og smør samt Kyllingespyd - Med grønsagshaper, brød og smør.  




 Begge retter faldt i god jord hos de små. Simple retter, og meget børnevenlig. 

Ud af de fire frokostretter som vi fik, var de tre godkendt. Som nævnt var fruens Fish & Chips ikke særlig vellykket. Men ser vi bort fra en noget tør fisk var resten en fin frokost for familien. 

Så prøv bare caféen i Nordsøen Oceanarium hvis i kommer der på en udflugt. Det kan blive en udmærket frokost. 
 
Fish & Chips 89,-
Nordsørejer 94,-
plus to retter til børnene som kostede 49,- pr stk. 

Prisen er på et passende niveau for det som de servere. Jeg har været i mange andre forlystelser hvor de sætter prisen alt for højt. Jyske priser ja tak ;o)   

Det skal også nævnes at der igennem dagen var super god service fra de ansatte. Vi købte alle en is inden vi tog hjem, men desværre tabte jeg min på jorden 20 m. fra ishuset! Da jeg ville tilbage efter en ny is var de hurtige til at sige at jeg bare kunne få en ny uden beregning. Pigen i ishuset sagde at hun godt så at jeg tabte den på jorden, og det var da bare øv. Det er altså god stil :o)