søndag den 18. februar 2018

Kokken 40 år - 1. servering

Så sættes der gang i kokkens fødselsdag :-)

Vi startede op med stående velkomstdrik og tid til at folk kunne hilse på hinanden. 

Lad så komme i gang med den store fødselsdagsmenu.




1. servering
Lækker brød med dippe dip. Aioli, pesto, humus og oliventapenade   
Jordskokkesuppe med knas af æbler og mandler
Røsti af rodfrugter toppet med varmrøget laks og håndpillede rejer
chorizo og tørret abrikos

Herunder opskrift på humus

Humus:
1) Kikærterne sættes i blød ca 12 timer. Husk rigelig vand - ærterne er tørstige.
2) Kikærterne koges i nyt vand med timian, rosmarin, laurbærblad, hvidløg, alm løg, salt og peber. 
3) Koges i ca. 40 minutter, indtil de er møre. 
4) Nu kommer tricket ... for at få det optimale resultat skal man lade de kogte kikærter stå i kogelagen minimum 18 timer... meget af smagen ligger i lagen og ærterne står og trækker smagen til sig. Prøv selv at smage umiddelbart efter kogning, og efter 12 - 18 - 24 timer.. så kan du smage, hvordan smagen udvikler sig. Det er nemlig en interessant proces at følge.
5) Nu skal vi lave den lækreste humus. Kikærterne sigtes og blendes sammen med tahin, chili, spidskommen. Kogenlagen tilsættes lidt af gangen til det har den ønskede konsistens.
Nogle af de kogte løg må gerne blendes med. Det giver både smag og konsistens.


Vin: Sancerre grande cuvée 2015 - Domaine Jean-Paul Balland
 
Følg med på bloggen og se hvad 2. 3. og 4. servering består af. Der kommer selvfølgelig lidt ost og noget med chokolade ;-)  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar