torsdag den 24. december 2015

Kokken serverer svinebryst lillejuleaften

Det er blevet 23. december og HK Mikkelsen kommer og hygger :o) Kokken har taget et stykke svinebryst op af fryseren og kogt det dagen før. 

Svinebryst - Chorizo - Rødbeder - Vanilje
Braiseret svinebryst med stegt chorizo, vaniljebagte rødbeder, samt grove fritter og aioli 
 
Julegris med chorizo og rødbeder

Ingredienser - 5 pers.
1,5 kg. svinebryst
10-15 små chorizo pølser
3 dl. juleøl
3 laurbærblade
1 stk. løg
2 stk. gulerødder
6 dl. hønsefond

500 gram rødbeder
1 spsk. honning
10 gram smør
vanilje
1 dl. beluga linser  

1 dl. blomkål i små buketter
1 lille håndfuld ristet mandler (ristes i ovnen ved 160 grader)

1 håndfuld rucola

Aioli se linket :o)

Fremgangsmåde

1) Kom svinebryst i en stor gryde. Hønsefond, timian og juleøl hældes i gryden. Kom gulerødder, løg, laurbærblade, salt og peber i gryden og lad det simre indtil kødet er helt mørt. Det tager et par timer. Tag kødet op af lagen og læg den i pres mellem to bradepander og læg et par kilo på toppen så den presser kødet sammen. Lad det stå under pres indtil næste dag.

Skær svinebryst ud i den ønskede form og steg det på en pande, så sværene bliver sprøde.
Du kan lige smide chorizopølserne på panden de sidste par minutter, så er de også klar når du skal servere maden. 

2) Rødbederne koges med skræl, indtil de er møre. Skrællen er lige til at tage af med hænderne når de er møre. Skæres ud i grove chunks og smøres med lidt smør, salt, honning og vanilje. Bages i ovnen ved 220 grader i 8-10 min. 

3) Blomkål skæres i små buketter. Smid dem i et ovnfast fad, og giv dem et par minutter i ovnen, når du alligevel har rødbederne i ovnen.  

4) Kartofler skrubbes grundig. Skæres ud i grove bjælker som du ønsker dine fritter :o) Giv dem et hurtigt opkog i saltet vand. Lad dem tørre godt inden du steger dem sprøde i rigeligt olie.  


 





5) Beluga linser koges møre i vand med salt. 

Find et par flotte tallerkner frem og anret det derpå. Servér evt. fritterne on the side.  

Vi har åbnet en lækker flaske rødvin. Glæder os over julen og hyggeligt fællesskab.

Velbekomme og glædelig jul :o) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar